Magyar Cserkészlány Szövetség

Programnaptár


« August 2014 »
Mo Tu We Th Fr Sa Su
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Linkek

  • AVON a Nőkért AVONnal a Nők Elleni Erőszak Ellen
  • Facebook Csapat Csatlakozz hozzánk, így könnyebben juthatsz naprakész információkhoz!
  • Női Érdek Női érdekérvényesítő szervezet
  • Stop Violence Against Women WAGGGS Nők Elleni Erőszak kapmány
  • UN WOMEN ENSZ Bizottsága a nemek közötti egyenlőségért és a nők bátorításáért
  • WAGGGS A Cserkészlány Világszövetség hivatalos honlapja
  • WAGGGS Europe Értesülj az Európa Régió legfrissebb híreiről!

Mosolyogj, Cserkészlány!

Elérhetőségeink

Magyar Cserkészlány Szövetség

Telephely:
1096 Budapest, Angyal utca 4.
Székhely:
1013 Budapest, Attila út 35.

E-mail:
[email protected]

Google címről tudtok írni közvetlenül a vezetőségnek is: [email protected]

Kérdéseitekkel keressetek minket bátran!

Keresés

Archívum

December 2012

Képben, hogy legyél Te is képben

Kedves Olvasók, hosszúra nyúlt nyaralás után jelentkezik újra a Képben, a Magyar Cserkészlány Szövetség vezetőségi hírlevele. Ez persze nem jelenti azt, hogy a cserkészlányok nem voltak aktívak az elmúlt néhány hónapban. :)

Idén is számos programot indított a szövi, köztük van újdonság, és vannak régi ismerősök is. Az egyik új dolog például a minden tagot megmozgató, profi oktatótól kapott aerobic, amit Heller Gabi, okleveles aerobik tanár tart. Az órák helyszíne a szövi, ahol még rózsaszín gumiszalag is van, hogy az órák ne csak hasznosak, de trendik is legyenek! ;)

Korábbi programjaink közül visszatért a Fittball és a Könyvklub, úgyhogy mozogjatok és olvassatok szorgosan!

Nyáron rendkívüli események is zajlottak Szövetségünk tagjainak köszönhetően, így például érdemes megemlíteni az INVEP képzést Pilismaróton, ami egy nemzetközi képzés volt az önkéntességről – ismerős és új szemszögekből egyaránt. A tréning résztvevői között ott volt Spanyolország, Egyiptom, Jordánia, Palesztina és Törökország is. A képzés egyik projektje egy
tréning volt a Szöviben, amit két lelkes tagunk tartott nagy sikerrel, Dóri és Rozi. :)

Ezek után volt egy másik hasonló programunk, a Be a Brave Woman! képzés, Budapesten. A tréning célja – mint a nevéből is kitalálhatjátok – a nők bátorítása és felelős döntésre bíztatása volt. Ez a képzés is nagyon sikeres volt, sok országból érkeztek hozzánk lányok és fiatal nők (pl. Szerbia, Montenegró, Lengyelország, Spanyolország, Egyiptom és Libanon).

Nemcsak itthon támogatjuk azonban a nők bátorítását: egy ötfős magyar csapat Törökországban képviselte hazánkat, és ott bizonyították, milyen jártasak és naprakészek vagyunk ebben a témában. Ezekről a képzésekről mindig olvashattatok up-to-date információkat a Szövetség facebook-oldalán.

Hasonló témakörben, de kicsit messzebbre ment a Szövetség egyik tagja a novemberben tartott Juliette Low Szemináriumra, Mexikóba, aminek jelszava a női vezetés szelleme volt. :)

Novemberben sor került két Youth in Action programunk pénzügyi teendőinek ellátására, a partnerek kifizetésére. Mind az INVEP mind a Be a Brave Woman képzésünket az Európai Bizottság Fiatalok Lendületben programja támogatja, ezért kiemelten fontos a pénzügyi határidők betartása is.

Az áprilisi képviselőváltást követően december elején végre, hosszas adminisztrációs teendők után kézhez kaptuk a módosított alapszabály, és ezáltal lehetőség nyílik a névváltozással kapcsolatos teendők intézésére.

Decemberben dán cserkészlányok jöttek hozzánk, hogy tréninget tartsanak a Szövetség képzőinek. A képzők képzése nagyon jól sikerült, és a tréning team új tagokkal gyarapodott.

És az év vége közeledtével sok családias programot is tartottunk: ilyen volt a Cserkészlány karácsony és az Utókarácsonyi csevej a cserkészlányokkal.

A 2013-as évben is nagyon sok szeretettel várunk Titeket programjainkon. Továbbra is figyeljétek a honlapot és a facebook-oldalunkat, ahol mindig értesítünk Titeket az újdonságokról! :)

Sikerekben gazdag boldog új évet kíván Nektek a Magyar Cserkészlány Szövetség vezetősége! :) :) :)



cserkész cserkészlány program szabadidő lány